Pakiranje tovora

Pakiranje za globalni transport

Zavedamo se, da vaše podjetje deluje globalno. To pomeni, da tovor potuje h končnim kupcem tudi preko oceanov z ladijskim in letalskim transportom.

Za tovrstni transport je potrebno posebej pazljivo pakiranje. Vaš tovor pred različnimi zunanjimi tveganji pri nas zavarujemo z različnimi folijami in leseno transportno embalažo.

Folije se uporabijo tudi v dolgotrajnem in kratkotrajnem cestnem transportu. V obeh primerih lahko pri transportu pride do različnih vremenskih razmer in ostalih dejavnikov, ki bi utegnili poškodovati vaš tovor.

Glede na vaše želje in lastnosti tovora vaš tovor zapakiramo po najvišjih standardih varnosti in zanesljivosti. To v praksi pomeni, da tovor zapakiramo prekomorsko (najvišja možna zaščita tovora) ali ovijemo v termoskrčljivo folijo.

Prekomorsko pakiranje

Tovor, ki potuje po morju, je potrebno primerno zaščititi pred vlago in agresivno morsko klimo. To lahko naredimo izključno tako, da celoten ali del tovorka (na vlago občutljive del), ovijemo v aluminijasto folijo, ki jo zavarimo in izsesamo zrak ter tako ustvarimo vakuum. V notranjost dodamo še Silicagel vrečke, ki poskrbijo za absorbcijo vlage.

Folija VCI je na prvi pogled enaka kot vse druge PE folije, a ima dodatno lastnost, da ščiti pred korozijo in je tako zelo primerna za prekomorsko zaščito tovora.

Proti mehanskim poškodbam dodamo še leseno transportno embalažo – to je lahko zaboj, kletka ali samo podstavek. Stopnja mehanske zaščite je namreč odvisna od načina transporta.

Pakiranje v termoskrčljivo folijo

Uporaba termoskrčljive folije je izjemno raznolika zaradi njene univerzalnosti. Tako je zelo priljubljena oblika zaščite tovora v cestnem in ladijskem transportu.

Folija se z aplikacijo toplote skrči in prilagodi obliki tovora. Tovor, ovit v takšno folijo, je zaščiten pred zunanjimi vplivi (dež, cestni prah, UV žarki …) v času transporta. Primerna je za tovore, ki niso korozijsko občutljivi, saj folija ne nudi popolne zaščite pred vlago, kot jo vakuumska (prekomorsko pakiranje).

Imate vprašanje glede pakiranja?

Telefon: +386 8 2056 047
E-mail: info@paklog.si
Kontaktirajte nas

Kvalitetno pakiranje

Tovor previdno zapakiramo tako, da med transportom ne more utrpeti nobenih poškodb.

Ustrezen izbor vrste pakiranja

Pakiranje prilagodimo različnim vrstam tovora in transport.

Pravilno pakiranje in privez tovora

Zaščita pred različni zunanjimi vplivi in vsemi vmesnimi manipulacijami. Ne prepuščajte ravnanja z vašim tovorom naključjem.

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec obrazec in kmalu se vam oglasimo.